Hye guys. Out of the blue rasa cam nak tulis entry pasal group kelas kt asasi dahulu kala (lah sangat). Haha. Bkn apa saje nak abadikan kenangan kat Palam haritu dlm blog. Nnt dh tua seksok bkk blk blog boleh la baca balik. Konfem masa tu baca sambil menitis air mata sbb rindu. Hmm. Serious dowh, rasa tak puas asasi ni weh. One year plus minus is not enough for me . Few months passed by, and I'm still not completely getting  over it. Nak move on tu ssh bhai. 

Tanggal 3 June 2014, for the very first time aku jejakkan kaki kat UiTM Puncak Alam. Budak wave 3 register  3hb. Well literally aku lah yg paling lewat sampai utk register haritu. And because of that lah aku takde roommate *yeay boleh fap anytime lol jk* 

Few days later kiteorang dpt tau dah boleh check dpt group apa. Sambil jejalan dgn homies kat fsk 1,5 p la cari notice board kt aras 5. Aku cari la nama aku and dpt tau group f9. 

Group F9 total ada 33 orang. 9 guys  and the rest are girls. But then one of the guys keluar Palam sbb dpt offer A-level bhai. Kau hado? Aku pun xdo. Hahaha. So tinggal la 32 orang. Memasing dgn lagak dan gaya memasing. Variasi la katakan. Group tak x pernah sunyi. Everyday ada je jokes utk kiteorang gelak. Well, mostly sbb aku punya gang la kot yg suka buat bising esp time ELC masa sem 1. Haha.

Okay, let's start with the guys first. 

1. Ahmad Yusri bin Kuddus. A happy go lucky guy. Have a really sweet smile. And a sharp jawline. Dagu dia mahal beb. Haha. Dia pandai weh. Tp selalu complaint "weh aku risau weh weh aku cuak weh". Aku rasa mcm nk bg kaki je time dia ckp cmtu.  Kalau kau suruh dia explain psl bio pergh dr A-Z dy explain dgn confident nya (walaupun kekadang dia salah) haha. Not only a sweet smile, he also has a sweet heart. Pernah aku stress aku luah kat dia. I can say he's a good listener and a good adviser. 

2. Iqbal Afiq bin Saidin. An Audi lover, just like me. Loves fancy cars. Best borak psl kereta dgn dia. I like to annoy him. Dia tak marah pun. Didn't really share my personal matters with him. He's kind. Aku suka pggl dia gay. Lol. Dia suka buat lawak hambar. Lol tp kekadang lawak hambar dia tu boleh tahan lawak gak la. Sorry bal. Bal tak gay kan? ๐Ÿ˜

3. Mohd Thaqif bin Mohd Ludin. Jiran sblh rumah. The very first person I talk to kat Palam ni. Tak expect pulak satu kelas lps tu. And tak expect plk blh jd rapat. Byk suka duka pahit manis bersama. Tulah jodoh namanya. Allah dah aturkan. Yg tak expect tu la yg akan terjadi. He's a very sporty guy. I can say he's a generous person. Easygoing guy. Aku suka member mcm ni. Tak byk songeh. And one thing I can't forget about him, he loves to throw money! I mean wasting money for something unimportant. 

4. Muhd Adib bin Abdul Halim. Well Adib I know you might still mad at me. Aku tau aku tak patot gurau bodoh mcm tu time kau tgh stress pasal interview. Sorry sgt tau ๐Ÿ˜”. Well Adib dia ni baik. Sometimes terlalu baik. And sometimes annoying nk mampos. Tp aku tak amik hati pun. Dia selalu belanja aku makanan kot. Tu sbb aku sayang dia. Mmg aku sentiasa igt org yg pernah belanja aku makan beb. Aku suka kwn dgn dia sbb time xde orang nk teman aku makan, dia la last option aku. Hahaha. And he never said "no". Rindu nak makan dgn Adib. ๐Ÿ˜‚ dia pun pandai cam yusri gak. Masa exam cakap tak sempat jawab la pape la, dpt result pointer tinggi jugak. ๐Ÿ˜’

5. Muhammad Muaz Aiman aka Zie. Dia baik. Ckp teganu pekat. Nak memartabatkan bahasa ibunda katanya. Suka sebut "rekyong" yg maksudnya tak diketahui. Dia kata nama kucing dia. He's very hardworking person. Pandai. Selalu siap tutor tak macam aku. Lol. Tp tutor math kadang baca jawapan yg dia snap yg dia punya member. Haha. 

6. Muhd Aiman bin Che Zahari. Dia ni pendiam dlm kls. Luar kelas pun pendiam. Selalu solat kat masjid. Hensem orang nya. Tenang je air muka dia. Tak banyak perangai kot. Dia pandai gak ni. Rajin. Semua tutor siap. Jeles betol aku dgn manusia yg buat tutor. 

7. Wan Amirul. One of my bitches selain Thaqif. Dia tak lah baik sgt. He's that kind of person who don't give a damn about anything. Yes anything! Orang marah ke orang suka ke orang tak suka ke dia buat jgk. Hahaha. Loves to sleep in the lecture hall. A lazy guy. Suka main games. I can say he's a pro in dota (be honored bitch). Tak berkira psl makan. Kalau dia nak makanan tu dia pakai beli je tak kisah la duit habis. Pastu at the end of the day mula la nk merungut tanya aku and Thaqif knp duit dia cpt habis. Hahaha. Mirul mirul. 

One of my unforgettable memories kat Palam is masa sem 1. Time tu bulan puasa. Kononnya nak pegi bukak puasa  kt luar lah. Kat Tesco Puncak Alam. Pegi la naik bas. Pak cik bas tu takde pulak ckp last bas balik uitm kul bape. So kiteorang pun tunggu la kt bus stop. Tunggu punya tunggu tak sampai sampai bas. Terpaksa la balik jalan kaki. Dalam 10km gak kot. Hahaha mmg tak leh lupa.  

Oh lg satu kenangan tak leh lupa. Time tu Thaqif nk kluar pegi kecik kan seluar dia. Dia pinjam la motor Zul (osmet Thaqif). Sampai je kt pondok polis kt dpn C2, motor pulak mampos sbb xde minyak. Hahaha. Kiteorang tolak motor tu turun sampai kt Fsk 2,3,4. Dah la ramai orang masa tu. Malu beb. Naseb la atas bukit. Time turun bukit tu kiteorang cover la sikit. Hahaha. 


That's all I guess. Yg dak pompuan nnt la aku update len kali. 


0 Comments:

Post a Comment

Tak kira di mana kau berada, aku doakan kau berjaya dunia akhirat. Tolong doakan aku sekali ye. Amin.



Moshi Moshi
Fakhry Adam
20. Ex-Palam batch 14/15. UniMAP batch 15/16



Find me on:



Instagram



Ongaku





Chatto
Credits
Template by Rin with top icon and image.


ยซ OLD NEW ยป