Manusia mmg mudah lupa aite? Aku decide nak tulis pasal kenangan aku kat Palam ni so that aku takkan lupa kat member member aku kat sana. :)

By the time I wrote this, aku dah pun habis asasi and tgh tunggu result final sem 2. Result akan keluar lg beberapa hari. Cuak tu mmg ada tp berserah and tawakkal je. Dah takde guna kalau nak menyesal pun.

Sesampai je aku kt Palam first person aku jumpa is Hafeez. Dia datang lambat utk register sama mcm aku. Tp aku la yg plg lambat register utk wave 3. Hahaha. Tp first person yg aku tegur Thaqif kot. Aku tanya dia kena bt apa kt atas surau Ibnu Sina tu. Tak sangka pulak he's one of my best bud right after that. Haha. Then, time borak dgn Hafeez, aku knl pulak dgn Muaz. Sampai hbs MDS tu kiteorang gerak sesame. Tu kenangan time mula mula masuk la.

Housemates

Aku ada 4 orang housemate at first. Hafeez, Muaz, Aniq and Alorenso. But then, Alorenso pindah sbb dy dapat offer PILN under Mara.

Dalam rumah aku, yg paling aku rapat ofcoz la Hafeez. Hafeez ni dia baik, happy-go-lucky, pandai dlm pelajaran and a little bit noob about IT *jgn marah feez*. He's always there for me la whenever I need him whenever I feel down, whenever I need a hug or whenever I need someone to listen to my stories. That's what makes him my very best fella. Dia pandai. Kalau tak paham aku tanya dia ah. Time quiz chm, aku mmg mtk tolong dia sbb dia suka subject chemistry. Subject lain pun dia power gak. *mohon jgn kembang ye*, Dia permurah. Selalu belanja aku coolblog. But sometimes, dia ni annoying gak. Rasa nak bg kaki pun ada. Hahaha. Dia suka memekak. Suka buat lagu sendiri yang entah pape. Hahaha. Tp overall kalau takde dia dalam rumah mmg sunyi la sbb housemate lain selalu je duk dalam bilik.

Beralih kpd Muaz. Dia baik, tak ambil peduli kat orang, suka buat hal dia sendiri, suka duk dalam bilik. Dia kejap okay dgn aku kejap tak okay. Depends on mood dia. Tp aku tak kisah pun sbb aku dah masak dah dgn perangai dia.Kalau dia tak okay tu dia datang bulan la tu. Haha. Dia ni pun sometimes annoying gak. Suka cari gaduh dgn aku. Kalau tak cakap dgn dia dua tiga hari tu biasa. Dia ni kaki anime. Dalam external hard disk dia penuh anime. Dia suka makan dlm bilik. Dia tak suka pompuan. I mean dia tak cakap dgn pompuan. Dia tak suka tempat ramai orang.

Aniq. Dia baik. Dia ni pun selalu duk dalam bilik gak ni. Kalau tak hadap buku, hadap anime. Geng si Muaz. Dia mmg kaki study. Tak mcm Hafeez, aniq mmg pro bab IT. Pasal software semua mmg dia terer. Kalau nak format laptop, ada kebingungan pasal pape berkaitan pc, pegi la cari dia.

Alorenso aka So. Dia baik! Best borak dgn dia. Tapi dia pindah awal sem 1 lg. So, I didn't really know much about him.

Best Buddies

Including Hafeez best buddies aku ada 4 orang. Thaqif, Mirul and Pijo. (aka de Johns)

Thaqif, yg aku citer masa mula mula masuk tu aku tegur dia, haa tak sangka pulak la dia tu classmates aku. Aku terjumpa pulak la dgn dia ni masa otw pegi first class masa first day tu. Sembang sembang pastu tau tau dia jiran sebelah rumah aku. Haha. Jodoh kuat. Dia baik, sporting, open minded. Dia noob main dota. Tp pro sikit drpd aku. Sikit jela. Dia noob main FIFA. Tiap kali main fifa lawan Wan, konfem kalah. Haha.Byk kenangan dgn dia kot compare dgn best bud yg lain. Hahaha.

Mirul. Dia ni suka tido dlm kelas. Masuk je lecture hall, lecturer tak start lg dia dah tido. Semua lecturer kenal dia. Tp dia pandai weh, Setiap kali test markah dia plg tinggi drpd kami yg lain ni kecuali Hafeez. Hafeez lg pandai.. Dia pemalas. Tp dia pro dota. Dia suka membebel dan mencarut. Especially bila kalah main dota.

Pijo. Aku start rapat dgn dia masa hujung sem 1. Tu pun sbb dia selalu lepak dlm bilik thaqif. Dia suka buat gay dgn thaqif. Aku yg jd mangsa yg kena hadap bnde  ni. LOL! Dia pandai. Dia pro dota sama mcm mirul. Dia suka mencarut. Dia kalau kau dgr dia speaking pergh, konfem kau ternganga. American accent beb. Hahahaha.

Hahaha jangan marah haa. Tanpa korang semua, tak bermakna kehidupan asasi aku kat Palam. Thanks for all the memories my friends... I wish you all a very best luck for the results this coming 15 May. And good luck in your lives. Hope you guys will never forget me. And I am sorry for all my wrong doings and anything that I've ever done that might have hurt your feelings. Sorry once again. I hope one day, all of us could gather altogether just like the old days. I love all of you bitches!

Sincerely, 
Ry.
p/s Feez dgn Pijo noob, jgn nanges lak baca entry ni. Hahaha


1 Comments:

Blogger Haha Feez said...

Huhuhu, kembang hidung den ^..^
Wakakakakka
...Amiret Hisak,Haum Kedic...
~(0.0)~
~(0.0)~
p/s T..T

9 May 2015 at 19:05  

Post a Comment

Tak kira di mana kau berada, aku doakan kau berjaya dunia akhirat. Tolong doakan aku sekali ye. Amin.



Moshi Moshi
Fakhry Adam
20. Ex-Palam batch 14/15. UniMAP batch 15/16



Find me on:



Instagram



Ongaku





Chatto
Credits
Template by Rin with top icon and image.


« OLD NEW »