Assalamualaikum. Aku dah bertahun tak menulis kt blog ni. Lepas form 4, terus berhenti. Sekarang ada rasa nak tulis balik.

Sekarang ni aku study asasi sains kat UiTM Puncak Alam. Dah nak final exam sem 2 dah pun. Lepas SPM alhamdulillah dpt result gempak tp takde la gempak sangat sebab x dapat straight A's. Add Math is the killer. Yeah it's kill my dream. LOL.

Overall aku boleh cakap aku masuk asasi sains ni sbb aku x nak kecewakan ayah aku je sebenarnya Dia nak sangat aku jd doctor. Tp aku x nak! Sbb tu la result sem 1 aku cukup cukup makan je. Mmg sedih rasa macam nak nangis pun ada. At first aku ingat kalau aku masuk sini, aku paksa diri aku belajar sains ni aku boleh la ikut kemahuan ayah aku tu. But it didn't turn out well. *long sigh*

But for degree afterwards, I'm gonna do what I love. Aku nak berjaya dalam bidang aku suka. Yang aku enjoy study. I did enjoy study science subjects but I don't know, It's just not my passion.

So, just anotther one week left before final. Sekarang ni, aku tgh test 2. Test 1 haritu ada 2 fail. LOL stupid me.

Oh one more thing, buat adik-adik yg masih bersekolah tu, yg amik science stream especially, please la belajar gak terms science tu dalam english. Aku  dulu time sekolah belajar dlm BM gak. Mmg struggle la jgk nk kena paham balik. Benda sama je mcm SPM dulu, tp sbb terms yg pelik yg kau x pernah jumpa tu jd susah nak paham. Percaya la apa aku cakap ni. Aku dah rasa. Been there, done that. You've got the brain, you think. The choice is yours.

Labels: , , , ,



0 Comments:

Post a Comment

Tak kira di mana kau berada, aku doakan kau berjaya dunia akhirat. Tolong doakan aku sekali ye. Amin.



Moshi Moshi
Fakhry Adam
20. Ex-Palam batch 14/15. UniMAP batch 15/16



Find me on:



Instagram



Ongaku





Chatto
Credits
Template by Rin with top icon and image.


« OLD NEW »