Assalamualaikum saudara seagamaku. Diharap anda yang membaca ini sihat-sihat belaka hendaknya.

Macam mana persiapan raya? Semua dah beli ke? Berpada-pada la ye membeli-belah pada musim perayaan macam ni. Godaan nafsu tu kuat biasanya time nk membeli ni.

Btw, apa tema baju raya tahun ni? Aku tahun ni tak beli baju Melayu la. Sebab tahun ni aku dah plan tak nak raya it's all bcs of SPM! Lepas raya dah trial SPM kot. Cuak yang teramat la bhai. Allah je yang tau betapa cuak nya aku sekarang. Sbb tu kalau boleh, cuti 2 minggu ni aku nak spend time sebaik mungkin. Nak siapkan homework yg tinggi menggunung tu and buat revision.

Ekceli, aku tengah sedih gila sekarang ni. Hmm

No, bukan sebab tak leh raya tahun ni, tp sebab ramadhan lagi tggl dua hari je kot. Time aku tgh tulis entry ni dah masuk 27 Ramadhan. Pobability, tahun ni puasa 29 hari je. Sebab tu tinggal lagi 2 hari. Hmm ...

Sedih sedih sedih !

Bukan apa , bulan ni tak se'special' bulan-bulan lain. Pahala berlipat kali ganda kot bulan ni. Tp aku tak manfaatkan bulan ni sebaik mungkin. And, yg paling aku sedih, aku takut Ramadhan kali ni Ramadhan terakhir untuk aku. Ya Allah .... Ampunilah dosa aku. Kau panjangkanlah umurku, agar aku dapat bertemu lg dengan Ramadhan pada tahun hadapan. Tp seandainya umurku tidak panjang, aku redha ya Allah. Aku pasrah dengan segala qada' dan qadar Mu. :')


0 Comments:

Post a Comment

Tak kira di mana kau berada, aku doakan kau berjaya dunia akhirat. Tolong doakan aku sekali ye. Amin.



Moshi Moshi
Fakhry Adam
20. Ex-Palam batch 14/15. UniMAP batch 15/16



Find me on:



Instagram



Ongaku





Chatto
Credits
Template by Rin with top icon and image.


« OLD NEW »